Tommi Kainulainen


Tommi Kainulainen on kotoisin Lahden seudulta ja asui lapsuutensa Vääksyssä. Tommi vietti viitisen vuotta perheen kanssa Kaakkois-Aasiassa Singaporessa ja Malesiassa. Hän on lisäksi asunut Tampereella, Seinäjoella, Kuopiossa, Helsingissä, Kotkassa ja nykyään Espoossa.

Tommi on koulutukseltaan näyttelijä (NäTy) ja elokuvaohjaaja (TaiK), mutta työskennellyt teatteriohjaajana jo 2000-luvun alusta lähtien. Hän tekee nykyään lähinnä teatteriohjaajan ja -dramaturgin töitä.

Tommin viimeisimpiä töitä ovat Vertigo (Lahden kaupunginteatteri 2016), Ylpeys ja Ennakkoluulo (Kotkan kaupunginteatteri 2016), Toisten käsissä (Rauman kaupunginteatteri 2016), Neiti Kevät (Kotkan kaupunginteatteri 2015), Pimeä tie (Kotkan kaupunginteatteri 2015). Lisäksi hän on ohjannut viime vuosina joitain musiikkivideoita.

Tommista on erityisen mukavaa vihdoin palata tekemään Lahden seudulle kesäteatteria monen vuoden tauon jälkeen ja nimenomaan Outin kanssa. He tekivät monta vuotta yhteistyötä Orimattilan kesäteatterissa, jossa myös tapasivat 90-luvun lopulla. Tommin mukaan Laukes on osoittanut jo monen vuoden ajan kykenevänsä tekemään laadukasta, ammattitaidolla toteutettua kesäviihdettä. Tommi tykkää liftaamisesta ja ajamisesta, irtolaisuudesta ja puulla lämmittämisestä.

« Palaa takaisin