Linda Hämäläinen


Linda Hämäläinen on 23-vuotias pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva näyttelijä ja laulaja. Hän on juuri valmistumassa Lahden ammattikorkeakoulun musiikki- ja draamainstituutin musiikkiteatterilinjalta.

Tällä hetkellä Hämäläinen on näyttelijänä Tampereella Ahaa-teatterissa. Hän on ollut aikaisemmin mukana kahdessa Laukesin tuotannossa: Viime kesänä teoksessa Mökkinaapurit Barbi Puttosen roolissa sekä vuosi sitten Cats-musikaalikonsertissa Demitran ja Rontinriesan rooleissa. Vuosina 2014-2016 Linda esiintyi myös Lahden Kaupunginteatterissa musikaaleissa Myrskyluodon Maija ja Chicago sekä Kansallisteatterissa musiikkinäytelmässä Slava! Kunnia.

Lindasta on hienoa olla mukana tekemässä uutta musiikkiteatteriteosta tärkeästä aiheesta, jossa pääroolissa ovat naiset ja tasa-arvo. Naisten äänioikeus Suomessa on tänäpäivänä jokseenkin itsestäänselvyys, mutta sitä se ei varmasti ole ollut reilu sata vuotta sitten. Hämäläisestä on kiinnostavaa tutustua ja heittäytyä suffragettien toimintaan ja maailmaan, ja kertoa siitä teatterin ja musiikin keinoin.

« Palaa takaisin