Karirannan kesäteatteri


Laukes suuntaa yhdeksi iltapäiväksi Karirantaan!

Karirannan kesäteatteri on lahtelaisille tarunhohtoinen paikka. Mutta missä kunnossa se on tänään? Siitä tuonnempana kun lumet ovat sulaneet...

Tervetuloa nauttimaan ja yllättymään jälleen uudenlaisesta LAUKES-elämyksestä!

Ennen tuloasi

Karirannan kesäteatteri on kattamaton nousevakatsomoinen kesäteatteri keskellä Pikku-Vesijärven puistoa. Toisin kuin Laukesin tapahtumissa yleensä, suojaa säältä ei siis ole tarjolla. Jos keli on aurinkoinen, varaudu oikealla suojakertoimella. Jos on hellettä, ota vesipullo mukaan. Jos taas sataa, toivomme sadetakkia, ethän halua häiritä takana istuvaa sateenvarjollasi.

Karirannan kesäteatterissa on kiinteät pitkät puupenkit. Voit halutessasi tuoda mukaan huovan tai muuta pehmeää pehmikkeeksi. Emme valitettavasti voi varata paikkoja, ja ne täytetään saapumisjärjestyksessä. Jos päivä on kaunis, katsomo voi tulla täyteen nopeastikin. Turvallisuussyistä emme voi ottaa tapahtumaan enempää osallistujia kuin teatteri vetää, eli noin 500.

Esteettömyys

Karirannan kesäteatteri on sinällään esteetön. Pyörätuolilla pääsee esteettömästi liikkumaan pysäköintialueelta kesäteatterille. Pyörätuolipaikkoja ei ole, mutta alatasanteella on reilusti tilaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kesäteatteri on keskellä puistoa ja lähinkin pysäköintialue on 150 metrin päässä. Teatterille tultaessa on ala- ja ylämäkiä kumpaankin suuntaan. Tapahtumaa varten jouduttaneen vuokraamaan bajamajoja, jolloin alueelle tulee yksi tilapäinen inva-wc. Lähimmät kiinteät inva-wc:t sijaitsevat Lahden satamassa ja Ravintola Lokissa.

Emme pysty rajoittamaan Kariniemenkadun pysäköintialueen käyttöä. Toivomme kuitenkin että se jätettäisiin käytännössä niille jolle käveleminen on haastavaa.

Kulku

Karirannan kesäteatteri sijaitsee Pikku-Vesijärven rannalla, idyllisellä paikalla puiston keskellä. Kävelyyn Lahden torilta kuluu parinkymmenen minuutin verran, Vesijärven satamasta ja Ravintola Lokista molemmista noin kymmenen minuuttia. Lähin linja-autopysäkki sijaitsee Kartanonkadulla Kisapuiston portin kohdalla. Linja 1 kulkee sinne Matkakeskuksesta (pysäkki E, sillan alla Uudenmaankadulla) ja torilta (pysäkki B1 Aleksanterinkadulla) varttitunnin välein. Bussipysäkiltä kesäteatterille kävelee alle kymmenessä minuutissa.

Autolla Karirannan puistoalueelle pääsee keskustasta uutta Kartanonkatua ja Jalkarannan suunnasta Jalkarannantietä. Emme suosittele käyttämään Kariniemenkatua, joka on rauhallinen asuinalue.

Pysäköinti

Pikku-Vesijärven välittömässä läheisyydessä on pysäköintialueita rajoitetusti - ja kesäsunnuntaina ne voivat olla kovinkin täynnä. Jalkarannantiellä on kohtuusuuri pysäköintialue, josta kesäteatterille kävelee reilussa viidessä minuutissa. Pysäköintialueita löytyy myös Lahden satamasta ja Teivaan satamasta, joista kävelymatkaa muodostuu kymmenen minuutin verran.

Toivomme, että Kariniemenkadun pieni pysäköintialue jätetään niille, joille käveleminen on haastavaa.

Ranta-Kartanon ja entisen linja-autoaseman alue on tulevana kesänäkin myllerrysten kourissa. Tällä hetkellä (helmikuu 2019) vanhan linja-autoaseman pysäköintialue on edelleen käytössä. Kesän tilanteesta emme vielä tiedä.